28 March 2015

Pada hari ulangtahun ke dua puluh empat, aku mendapat banyak perhatian dan kasih sayang dari teman dan orang tersayang. ucap selamat dalam bentuk rakaman suara, pesanan ringkas, nyanyian, pelukan, diskripsi di instagram dan macam-macam lagi (not to forget a rare blog post from my loved one). mereka mengucap selamat dengan apa jua cara asalkan dapat sampai kepada aku - yang ya menyambut ulang tahun buat kali kedua di Bogor.

Sunyi dan aku memang sengaja, senang begini.

Tetapi ada suatu harapan yang diajukan kepada aku. harapan supaya aku kembali menulis aka mencatat daftar bait kata ke dalam sebuah buku. datangnya permintaan itu daripada si adik bongsu (yes on my special day she asked, she didn't bother to give. that just the way she is - and i love her). permintaan dia tu aku terpaksa pandang sepi.

once, pernah sekali dia cakap pada aku yang dia suka dengan cerita aku sebab mengingatkan dia tentang rumah kami. ya, kerana kurang daya imaginasi kreatif aku sering menggunakan elemen-elemen yang aku suka sebagai subjek maupun hiasan penambah rasa pada cerita-cerita tak seberapa aku. mungkin dia suka kerana dengan cara itu dia berasa lebih dekat dengan aku.

our relationship is unique, i would say. some people would regard is as "ignorance" or "disobedience" or "just simple shityy u dont care about me shit". we screw each other up and the very next hour we are all the fun and scum of the world.

the sad part is. that world, that so called alternative world is no longer open its door to me.

dan begitu juga aku.

i can no longer write more than one blog post. i wouldnt allow it.

dulu di waktu lapang aku, aku guna buat membaca dan menghadap laptop. apa-apa saja lah semua di sini. habis kuliah atau jam 3 pagi daripada membuta, aku lebih senang mengarang-ngarang yang entah apa apa. boleh tanya mak berapa banyak buku sekolah aku habiskan buat menconteng. heh.

it's no use. dah tak ada gunanya lagi.

well im glad i lived in that world before, the energy the pheromones of how they're all first started. i might seen the glimpse of it but i'm more than grateful.

but still, thank you. for still hoping that i would (do).