11 January 2011

Bukti; Blood Type vs Personality

Assalamualaikum and good day..!


okeh kawan-kawan, sobat-sobat sejati mahupon tidak, straight atau pon gay, nyah dan noks noks sekalian, smoga bahagia disamping keluarga hendaknya semua yeh. baiklah, disebabkan topic blood kena revised kerna topic tu masuk midterm, jadi aii nak berkongsi salah satu cabang pengajian jenis2 blood dan kesannya pada personality manusia yeh. walaupon blood made up of protein anyway and there's no scientific proof yang mengatakan ; "Tahniah, anak kamu blood type B, dia bakal jadi kasanova nanti!". yu all leh usha entri aii yang ai da wat dlu dgn tajuk Blood Type and The Requirements When Looking For A Girlfriend.


But, tahukah anda bahawasanya kebanyakan syarikat terkemuka di Japang, mereka mengklasifikasi dan membahagiakan team2 pekerja mereka mengikut kumpulan darah! Ini adalah kerana personaliti yang ditonjolkan oleh setiap blood group adalah berbeza dan unik. So, when they're classifiied and team up, hasilnya pasti membolehkan syarikat mencapai aim tertentu right...ahha! maybe sebab ni Japang sangat berjaya..he he.. 


Sekarang, ini semua proof related to blood group and their personality. satu dokumentari dibuat dengan collaboration oleh satu band nyanyi2 korea U-KISS. depa ni kretip. aku suka refer video2 korea. kalau industri musik malaysia boleh promote band2 local dengan cara gini, fuhh, mesti boleh tahan hebat gak band2 kita. tak de lah nak agungkan sangat band indo tu. hak3.


enjoy video nie supaya korang lebih paham ap yg aku cuba merapukan. video ni sumpa lawak. so, ini sebagai guide line:

                 
Type A: conservative, composed, perfectionist >obsessive, self conscious, and uptight.
Type B: optimistic, flexible, creative >superficial, unreliable, and self-centered.
Type 0: ambitious, athletic, self-confident, natural leaders >arrogant, vain and insensitive
Type AB: cool, controlled, rational, sociable, popular >aloof, critical, and indecisive












ni episod satu je. korang pandai2 search episod ithnin, salasa, arba'a, khamsa dan seterusnya...korang boleh nampak reaaaaall punye proof. lagi syok kalau korang prektis kat umah ke, dorm ke, dlm train ke... mana2 je lah! kalau tatau jenis darah kau apa, g klinik Syah sri gombak, mintak buat blood test. kejap je.. haha lepas ni boleh la korang teka sapa jenis darah apa. hehe interesting u noe..! 



pesanan aku; jika kita bersikap perjudis dengan sesuatu, tanpa memahaminya dengan lebih baik adalah sama dengan bersikap racism. Kita kan SATU MALAYSIA gituu.. *sambil mata dijulingkan ke atas, letakkan hujung jari di dada*

meh2 kita tgk2 kalau pasangan kita serasi meh..

 A is most compatible with A and AB.
 B is most compatible with B and AB.
 AB is most compatible with AB, B, A, and O.
 O is most compatible with O and AB.


hoyeahh...kite memang serasii..! sep sep tom tom! choww~