14.1.11

Belakang Tabir; Arpeggios Terakhir by Fiq Vertigo


nantikan kelahiran baby sulung aku di kisahklasikita.blogspot.com .
jangan tanya walid dia siapa. aku tak mampu nak jawab.
terlampau ramai. keh3~~

cuma aku berkongsi rasa suka menaip cerpen ni sambil ditemani oleh;
Abrar (aku paksa dia masuk, yes dia masuk gak kontest ni dengan tajuk cerpen Si Kecil Imran.)
Esah (awek blogger terkenal tanah air. kalau terbelit akal ko nak pikir awek sape, boleh tunjangkan segala akal yang kau ada di blog pakwe dia, dan juga blog dia)
Nash (ni bakal doktor cardiac. jangan rapat2, dia sudah berpunya.! ps; dia ada tali keledar tekwondo hitam)

cerpen ni based on kisah Sofia, si gadis yang sabar menunggu bila agak2nya nota-nota keynote cintanya akan lengkap and menjadi sebuah arpeggios(chord tempang) yang purrrffeect! well, ini konsep pencarian cinta abadi. see, honestly aku rujuk pada amir syahir yaakob untuk idea asal cerpen ni. dia suggest untuk aku buat konsep cinta sejati and aku tanya contoh and one the best contoh is KESETIAAN DAN PENANTIAN.
that guy is just in love with his current gf, ofkos dia kena setia and menanti at the same time.
well, turned out idea dia not bad. cliche sangat2 tapi itu cabaran kan?!
so, aku try tulis pada suatu petang ni sampai le ke tengah malam.

sambil-sambil buat cerpen ni, aku komited dengar lagu2 kat bawah ni as inspirasi. nak menulis pon perlu inspirasi, bukan berak sahaja perlu inspirasi tahu !

>CintaKu Di Hujung Jalan by Agnes Monica. 
straight dengar dua jam suku demi nak siapkan 50% cerpen aku. mostly lagu2 seksa dgn alunan musik yang tenang boleh mencairkan lagi idea aku. yang penting lagu ni tak heavy. langsung tak.
>Last Arpeggios by Bluedawn
unlike Agnes, tak ramai kenal Bluedawn. Bluedawn ni asal korea selatan n aku penah post lagu ni kat entri dulu. music dia zomeeegooddess indah gile! mana aku jumpe? aku cilok ost Coffee Price. haha
oh yeah, tajuk cerpen pon sama kan? lagu ni influence BESAR punye utk cerpen aku.
>Baby I'm Yours by Arctic Monkey
seteng lagu boleh buat kau rasa horny and terawang-awang. aku suggest kalau kau rasa jiwa kau nak basah dengan kasih sayang, kau dengar lagu ni. fyi, lagu ni aku nak pasang time wedding aku nanti.
sesapa nak cilok idea aku ni, silakan, memang aku letak idea ni suh korang CILOK ponn! 
*sambil mata juling ke atas, jejari runcing di bahu*

>Ku Hilang Dalam Ramai by Exist
lagu dialih bahasa ni aku dengar untuk curi idea. rasa hilang kepercayaan dan putus asa oleh Sofia Saleh *character dlm cerpen aku* adalah based on lagu ni.
> Katil Permaisuri by Tri
Tri adalah suami kepada Fynn Jamal. lagu ni Tri dedicated utk isteri tersayang! kalau rajen godek playlist Fynn kat sbelah ni, korang akan jumpe kat trax nombor 8. klik g dgr. sedap n mendayu woo..sluurrpp! 
inilah luah rasa Deshi Lee, lover si Sofia and vice versa.
>The Man Who Cant Be Move by The Script
this song sangat2 menyatakan prinsip Sofia dan Deshi terhadap cinta mereka. the character were build based on this song's lyric. it was perfect. i guess. 
penantian itu sesuatu yang indah jika tidak dipaksa olah mana2 pihak.
lebih indah jika kita dinanti oleh orang yang kita sayang,
 yang memang kita suka and memang kita ada crush crush coco crunch kat dia. hahaha
suke suke suke!!

jadi, nanti bila dah publish cerpen tuh, aku letakkan link nya di tepi blog ni. korang leh baca cerpen tu and vote if u like and enjoy it. cerpen tu tak heavy tapi sesuai dibaca bila hati lapang and minda terbuka okeh ;)
oh yeah, markah dikira based on 70% juri and another 30% is by voting..
ngehehheheheheheeeeee...sedekah vote pon boleyhh!! 

contest ni berlangsung selama 99hari. so aku publish awal2 sebab skg tadelah bizi nak final lagi. midterm is on this late feb kot. tak sure lagi. as for people yang masih wonder aku belajar apa dan kat mana ni aku kasi tau.
site; Zagazig, Asy Syarkiyah, Egypt.
course; Major, Art & Global Languange; Minor, Ilmu Tib.
so, till esok esok yek! ;)

hey enche boyfie! heh =D