11 December 2010

Kepuasan Anda Tanggungjawab Kami

lokasi = Full House (rumah ni penuh kasih sayang yg melimpah ruah dan tak terluak spt sg Nil.)
suhu = 6 darjah celcius. (berdasarkan kecepatan mucus mengering dlm nasal cavity)


alkisah gini lah keadaan aku di rumah time weekend. tercongok depan meja jepun bulat sambil menggigil kesejukan. ketarnya bukan main..kalau dicabar, silap haribulan ada gaya gelek gerudi Inul. tangan dan jari jemari naik cramp walhal menulis baru sepatah dua *konon2 menelaah tahap dewa*. baju sejuk siap berlapis-lapis kalah kek lapi sarawak.. slack habis bila rumah aku tade heater apatah lagi serombong asap. mana tahu..kalau aku mintak baba tuan rumah buatkan chimney, Krismas nanti adalah present untuk aku kan..tiket first kelas ke Seoul contohnya..hikhikhik..

12 jam mencelik mata, sedar tak sedar sudah dua pinggan nasik lauk kari ayam, tiga bungkuih biskot Borio *adek sepupu kepada Oreo*, chekedis aka jajan, yogurt 2katon dan etc.. sesungguhnya bila datang musim sejuk tiap 15 minit rasa lapar tu mencucuk2 perut.. rasa lohong je perot ni padahal baru saja isi. nak kata tak baca doa, aku siap baca yaasin before makan gaya2 usrah dulu *ok ini metafora*.. asal celik mata, rasa nak makan..time aku tido tade pule rasa lapor bebenor.



eh..eh..menu apa tu?? rumah makan seri indo-malaya?

ok..bile rasa lapar tahap mak ular sawa diet tiga bulan tak makan, nah! hamek ko..aku siap panggil delivery nasik suh hantor ke rumah.. "bapok pemalas anok dare bertige niey.." ini ayat biasa HIRO aka menantu tak jadik aku... bukan apa, aku memang sengaja nak support bisness ustaz2 indonesia yang belajor kat sini. kita kena support sedara seislam kita. aku tak pentingkan perot aku saja..aku pentingkan perot deme tu jue.. hehehhe.. jadinye nasi goreng mutiara ayam jadik pilihan sama air bandung jawa! kelasss gitu! 



time aku call, mak aiihh lembut kemain suare ustaz indo ni bercakap, mahu cayor taik telinga yang beku tadi..! layan pon elok saja..waduh2.. senyap sekejap perot aku yang riuh bergendang tadi.. hikhik..


"KEPUASAN ANDA ADALAH TANGGUNGJAWAB KAMI..."

*kesian Esah tersedak nasi 8.50LE bila baca tagline ni.. sampai naik ke hidung butir nasiknya.. kesian Esah..
terharu gamaknya! hehehe*

Cewaahhhhh..!!! memang pueh sangat2 ler sayang oiitt.. mahu tak pueh.. delivery kureng 20 minit, sampai tu masih panes hangat2 sehangat Lina Hangat! wah wah wah.. hantor pakai besikal tau..laju kemain dia bawok.. ehem! sempat bertukar nombor telepon personal lagi.. Ustaz Hafiz namanya.. raut wajah dah ala2 Pasha Ungu! wow wow weesstt.. yeah! 

"Ustajah belom tidor lagi..?" tanya Ustaz Hafiz sambil mata bulatnya merenung wajahku..yang juga semakin membulat..*teheee..

"Iya belom.. kelaparan..." jawab ku tersipu maluuuuu...

kehkehkeh.. ko perasan dia panggel aku apa? dia panggil aku Ustajah..! Ya Rabb..terangnya cahaya keimanan yang menyuluhi muka ku ketika ini... *tadaaaaaaaa........*

see.. don't judge a book kalau tak qualified nak jadi hakim.. i see... no wonder ramai anak dara jadi mak dara bila ter-kidnap sampai ke Lombok.. halus bahasa cantik budi bicara orang mereka ni.. orang melayu kita apa ada? tengok kawan aku si Abrar, ada pulak dia kata aku ni bangang la, sengal la.. mendoakan orang dengan kata2 yang baik kan sangat2 dituntut syariat. Bukan setakat orang lain suka, Allah pon suka! take note ye..

akhir kalam sebelom aku kata bai bai kat Ustaz Hafiz yang sanggup deliver tempahan kami, aku kata;

"pelan pelan saja.... kayuh basikal tu ya.! daaa..."


Hati bila dipaksakan
Pasti takkan baik
Pantasnya kamu mencintai
Yang juga cintai dirimu
Cuma kamu

Lepaskanlah ikatanmu dengan aku
Biar kamu senang
Bila berat melupakan aku
Pelan-pelan saja