5.7.10

sekali sekala apa salahnya

aku tahu aku tak ada hak nak complain cara seseorang tu handle masalah yang mereka hadapi. sebilangan orang hilangkan stress dengan rokok even dalam bilik air pon merokok (maybe taking a dump is just too much tensed to be handled!).

certain people said dengan menulis boleh mengurangkan tekanan yang dihadapi sebanyak 70%. serius aku tak tipu. aku start blogging sebab aku bosan duduk melanguk kat rumah since cuti 2 bulan from March till May.
still aku menaip jugak di blog ni walaupun chores banyak yang nak kena settle& tamatkan foundation yang full dengan assg and presentation.craps.so hitung kira kebosanan aku berkurangan. aku pulak jenis suka baca. give me anything. i'll read em. especially when it comes to people perspectives/thoughts/motivational craps or even facts or history. whatsoever. it eases my mind by widen it. not by clogging with shit.

*Google*
*aku percaya ini walau mungkin orang kata 'kau perasan kau bagus sampai kau perasan orang copy kau!*
*derr..kalau mereka tak perasan aku bagos kenapa mereka copy cat aku ,derr..?*
*aku ta berapa suka org copy aku 100% dan aku label depa sebagai haters.*
*they just LooooovvvEE to be one! haha*

*another kind of people who can't take my joke*
*buzz off*
*cakap siket taching..seb bek aku ta pms..kalau pms lagila ko tacing..*

talking bout shit. yeah..today i realized how bad my teenager world was or...is..umph...yeah... i got haters everywhere in every conner in the world. making it worst the haters is not the average of my age. they are much older than me and respectfully experienced in sex life or in middle age crisis (literally they shouldnt be a hater, they should be a lover. supportive grown up people!). and the way i handled them, whether i go face to face or i just walk away. usually i just walk away. a very wise person once said;

"kalau bergaduh, mesti ada yang kalah, kenapa mesti pilih untuk kalah kalau anda boleh pilih untuk berdiri di tengah, teruskan perjalanan dengan pandangan anda dan biarkan si labi dengan labu-labunya"

mungkin statement di atas tu boleh gambarkan aku ni mungkin seorang yang pesimis. aku rasa aku cukup realistik. tapi tidak terlalu realistik sebab bila ego naik di ubun-ubun sifat aku yang optimistik itu akan muncul.

bukan susah untuk jadi si bodoh, tapi senang untuk jadi si singkat akal.

p/s: skali skala aku membebel apa salahnya ya dak?? oh yeh.. si bijak pandai yang bagi quote itu bukan sesiapa melainkan aku sendiri..haha