05 June 2010

bullshit dari Perancis

pada suatu pagi kames yang tenang, mestech didatangi oleh beberapa orang kuat uni.
malang untuk aku dan kawan2 yang suday merasa gay pada hari tersebut, kami didatangi jembalang.
sah jembalang! terus langit jadi gelap. rase gay pun hilang.
alkisah mereka datang bertiga.

jembalang 1 dari mpp , jembalang 2 adalah orang melayu berlagak cakap habuk perancis (suh speaking english taknak lak..ikot suka ko la bai..) dan jembalang 3 adalah adik kepada jembalang 2.

nak dijadikan cerita. jembalang 2 pandai berkata-kata. dia mula bercerita tentang perjalanan idop dia. dia kata dia ke mari bukan nak jadi tukang karot. tapi nak jadi tali barut! kami serami 33orang melangok dengar dia cakap sembur sembur air..puihh..

intro dia
dia kata > AKU NAK BASUH OTAK KORANG NIE SEMUA. KORANG LA BATCH PALING STUPID DALAM SEJARAH FOUNDATION. BULLSHIT!

wahai rakyat jelata..jembalang ni kata kita stupid. kata kita tak matang! mari kita lihat sejauh mana kematangan dia. letak di mana ya..?

dalam hati kami semua bunga-bunga riang. mata aku dari sempit jadi bukak luas. telinga pon tambah besar kalah telinga gajah. aku wonder apa jembalang nie nak bagi input. tak nak bagi kami tinggalkan mestech la kot.

jembalang tu brag pasal kerja dia kena cari 60juta dana utk mara.nagging pasal aduan yang kami adukan. (dah kau tanya, kami jawablah! katanya kita hidup dalam limitation, kalau atap rumah bocor nak runtuh esok lusa tak leh baiki kan ke? nak tunggu hempap atas kepala budak?lol. kau salah jawab la bai.)

memanglah bagos amek kekurangan itu jadikan sebagai kekuatan.

sepanjang nagging tu, dia point kat aku dan sorang lagi sahabat seperjuangan. point sebab kami mau belah dari mestech. kawan yang sorang ni memang sian gielr. siap kena bitch lagi. mulut jembalang ni siezly, memang tak de insuran.

turn aku lak kena.. lagi sakit kena smash! antara smash kelajuan tahap 260km/jam

"ingat kalau korang nak keluar, jangan heret kawan2 kamu yang lain.."


"kau nak keluar? pergi mamposlah!"


"kau nak cakap apa-apa? kau nak lawan aku ke? aku tak kisah aku ORANG POLITIK!"


"ikot cakap mak bapak? bullshit lah..!"


"aku cakap macam nie sebab nak ikot peredaran masa ngan korang semua bai. aku sanggop tak ikot turun Perak ikot menteri sebab nak basoh kamu semua nie bai..!"

dan segala datok nenek bullshit semua keluar. perkataan bai tu mang tak blah.
>aku nak blah ke tak ke, aku punya pilihan okey.
>pegi mampos? adoiyai..tak sayang mulut ke kau ni nyahhh...
>uishh..besar sangat dah jembalang nie.. politikus tetikus..
>ikot pilihan keluarga. kau pernah dengar pasal barakah?
>deyh tambie..kau nak jilat bontot orang pon kami tak kesah BaIII...


deyh. meh nak habaq. ni ke hasil MRSM TAIPING? ni ke hasil PASUM, KMK, MSI, MFI, PERANCHIS? ini ke yang MARA dok tanggong balaja selama nie? ini ke orang yang layak mem-bai, mem-bullshit pelajar lain? ini yang digelar pemimpin uni. terus trang cakap. jembalang ni yang bullshit.
aku tak pulak nak point nama2 besar di atas . sedar manusia evolve.mutasi sendiri. mungkin cara dia mutasi pelik siket. biasalah penyokong UMNO tegar aku klasifikasi begitu.

aku sengih.. BILA DIA CABAR MAK BAPAK AKU BUKAK HOSPITAL..

aku sengih...BILA DIA BULLSHIT SANE SINI..

aku sengih.. BILA DIA LANGSONG TAK RETI BAHASA MINTAK MAAF kat aku ..

aku tanam tekad. aku amek yang positif dia boleh bagi (positif tang mana yang ada dalam celah-celah bullshit yang dia lemparkan tu...hahahahah)

tak mengapa. tak mengapa.

aku sengih lagi. time jembalang mahu berangkat dia kata "Awak yang paling saya risau"

point ke arah aku lagi.. aku pike.. mungkin sengihan aku yang penuh makna tuh bikin hati dia rawan. tambahan pule dia masih single..aiseh!. hahahaha


aku mg tak reti edit2 gamba nie.
ini wajah kesayangan hamba
trimas kepada teknologi
aku idop dalam dunia tanpa privasi

terus terang cakap.. tak pernah aku hantam orang dalam blog aku slame nie. nie first aku harap ini last.

doktor dengan engineer tak boleh bersekutu ke?

haha