01 May 2010

wanita & power; irresistible.

aku ambil satu fakta kes yang kuat dan terkenal.

di mana ya aku kenal Yunalis zaarai?.......yup melalui syah, my lovely bestie tuh. mulai tunjuk wajah yuna beberapa tahun dulu lampau. magazine Junk wat cover fasal kemunculan penyanyi wanita indie. Yuna sangat segar waktu itu. mentah lagi. orang belum kenal selendang Yuna , mahupun seluar ketat bawah Yuna.

hai...Yuna sekarang sudah evolve n maju.sudah jadi ikutan & trademark. aku fikir ini adalah tanggungjawab besar bagi orang yang sudah punya pengaruh.. [bila la aku nak g shop jet beliau tu ek..bole shopin baju..weeee..].aku memang sokong umat Islam maju, orang melayu maju, orang perempuan maju.

beliau semakin melebarkan sayap.[ aku neok clip beliau di interview oleh mat saleh dolo-dolo, dia segan-segan malu je hakhakhak.] sekarang sudah merantau. sudah ada anugerah. sudah ada empangan peminat sendiri.

hari ini sedang aku lepak-ing dengan Nana di rumah beliau, aku tune TV3 cerekarama, secara rakusnya ada iklan baru. iklan tuala wanita Libresse. click untuk tonton. ada pula iklan simplysiti. tak kalah ratu Datuk K yang seorang ni. Datuk Siti ni hebat. mogul industri musik & sekarang mahu sukses dalam bidang kecantikan dimana consumer nya hampir 85% wanita. bijak + independent + kaya = good.



ini contoh terdekat. yang selalu kita buru sama ada dalam majalah mangga, manggis, kobis atau kunyit. sisipan tepi mag buns or maskulin.

contoh depan mata saya ; my mother.

contoh jauh di mata dekat di kaki ; 1st lady ? hahahahahhaktuih..

ape yang aku nak karutkan?
1- wanita & power; mampu takluk semua bidang
2- pengaruh besar, tanggungjawab pon besar
3-tarikan & godaan; daya magnet yang besar
4- manipulasi & dimanupulasi ; realiti yang semua suka
5- siapa yang untung, ada yang rugi?