15.5.10

ease your mind : FAR AWAY , Nickelback

tiap kali sebelum ke sekolah masa lower form dulu, aku mesti layan Nickelback. nak kata hukum wajib tu tak la jugak. harus sahaja. hehe. lirik lagu ni amat sentimental la. dah lama dengar kan. teringat monyet-monyet kat sekolah dulu. ye, aku memang suka monyetkan orang. bahahahaha..

di satu malam yang tenang..

Cik Fiq> mana lagi penting, music or lyric?
En. DD> lyric

aku pun sengih senyum kambeng. untuk mv lagu ni. KLIK SINI.

This time, This place
Misused, Mistakes
Too long, Too late
Who was I to make you wait
Just one chance
Just one breath
Just in case there's just one left
'Cause you know, you know, you know

I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me
and you'll never go
Stop breathing if
I don't see you anymore

On my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
Cause with you, I'd withstand
All of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
Cause you know, you know, you know

I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me
and you'll never go
Stop breathing if
I don't see you anymore

So far away
(So far away)
Been far away for far too long
So far away
(So far away)
been far away for far too long
But you know, you know, you know

I wanted
I wanted you to stay
Cause I needed
I need to hear you say:
"I love you
(I love you)
I have loved you all along
And I forgive you
(and I forgive you)
For being away for far too long
So keep breathing
Cause I'm not leaving you anymore
Believe in
Hold on to me and never let me go
Keep breathing
Hold on to me...never let me go
(Keep breathing)
Hold on to me...never let me go"





it's all about trust. betapa kita memerlukan antara satu sama lain dalam dunia yang sementara ini. untuk belajar lebih menghargai dan mengambil berat.

bagi aku, orang yang paling sukar untuk aku maafkan adalah orang yang aku percayai, yang aku sayang, yang aku ambil berat. kerana aku bergantung harap pada mereka. aku PERCAYA mereka. memaafkan itu penting untuk keseimbangan, namun perlu berhati-hati.

sedang anjing terlatih pun boleh menggigit tuannya, inikan pula MANUSIA yang berakal; mampu memanipulasi.

untuk lalat-lalat yang setia dan tak jemu menghurung,
aku guna prinsip 'forgive & forget' pada orang yang aku tak ambil pusing ni. kesilapan mereka tidak akan terkesankan aku. AKU JALAN TEGAK.