23 May 2010

campus life: Kajang ke Kepong

alkisah sebelas pingitan membuat pakatan untuk ke Kepong untuk tunjukkan belas ihsan tanda bersahabat.
aku, Qinqin, Rynn, Cheeq, Nisa, Kertas, Hustut, Dani, Aben, Kimie & Mira berpakatan merantau jauh nun ke ke Kepong to attend Myra's punye wedding. okay Garden Wedding Taman Metropolitan Kepong. tempat yang indah. selalu aja aku jog n men layang-layang di situ ... omigoshhh... *weeeeeeeeeee rindu laaa*

long story di short-kan , from Kajang nek KTM to KLS n nek lrt to putra. kegilaan yang melanda mereka nie semua. nek koc wanita ktm tuh..name je koc wanita, yang 'mewanitakan' diri sendiri pon mensemak jugak... noooooo bukan yg bedah-bedah cocok tang sana sini tuh nyah... ni yang tak paham bahasa tamil, kantonis, melayu & inggeris tuh.. nyaris aku landing (tren da macam nek kuda) atas 'dia yang mengaku wanita' ni.. alamat almarhum laa 'abang tak sedar diri tuh'.

from terminal, we all jumped into cab. alkisah panjang plak penyeksaan terjadi malam tu. taxi yang Qinqin nek, lajak berbatu batu so they have to jalan kaki masok taman tuh. okay, aku tamau komen lebey wedding yang gilang gemilang tuh (oh Myra sangat CUUUUUUNNNNNN memakai french lace kaler hitam atas satin merah tu..nice pick one!) . semua resam geram wedding laa kan..makanan, & oh the Ghazal Music Band is number one rock meyhhh... giler best, the PA system was great. the singer, the performance, great! aku bukan peminat band musik kawen2, tapi bile dengar pro yang main.. it was like...heavenly sedap maaa..!

time balik, semua stuck Kepong Sentral..baru pukul 10 lebey kot... giler aku banned tempat nie. jin bertandang punyer tempat. hell ticket machine tak leh guna. hell. hell. hell. (okay ini dah cukup terang tanpa suluh kami mengalami malam yang sangat hell-yeah!). boleh saja mereka menetap dirumah aku, boleh saja babah & my bro in law bagi ride, boleh saja, boleh saja....tapi tak semua yang di plan tu canteq n smooth saja perjalanannya.

bak kata Kertas, masalah kita , kita tanggung weyh..no involvement from your parents.

handsdown. as you wished my dearest. comes high or low water, we'll stick together. aku ronggeng dengan penuh rela dengan mereka semua malam tuh. kesian memang kesian. datang dari MICET, Melaka dan MFI, Bangi. ada dari Klate, Pahang & Johor. aku tak kesiankan diri sangat koz, i was born in Kuala Lumpur.

pang..! kenangan menampar aku. kalau dulu semua senang. vrroooomm sane sini. member hingusan ramai. ini cerita gelap. sejarah tak terungkap. aku sengih kambeng saja...ceyt!

done! 25rm to KLS by taxi. i managed to coax the taxi driver to give us a discount. it's already passed midnight. about 12 sumthing..lari lari... (tak der la lari sangat kan..pakai baju kurung nak lari menda..) okay done! 1227 am second last train to Seremban rail.. alhamdulillah.. citra warna punyer pasai..ade jugak train untuk kami. gila penat. muka Rynn dengan mata ikan emasnya da menjojol.

da best thing eva.. aku rasa dihargai sangat! KTM adiahkan satu trennnn tu untuk kitaorang. gila bes. tak penah2 aku dapat duduk dalam tren sebab slalu penuh macam sadin, kali ni nak wat strip dancing pon boley. tak der orang. aku ulang. TAK DE ORANG LANGSUNG DALAM TRAIN EXCEPT FOR TEN OF US & ade la brapa kerat lelaki di koc belakang.............

pukul 1 pagi....
KAJANG , I DA SAMPAI.
home sewwwwiiiiitttt home!
ini nilai persahabatan yang aku dapat & aku usahakan setahun bersama geng FiST. ini adalah kegilaan aku tempuh bersama mereka.

babah kata > A vERRYYY VERRRRYYY POOOOOOR plan darling.!

aku kata > satu lagi pengalaman hidup since aku dalam transasi pertukaran. sungguh. dari gelap ke cerah. dari jauh ke dekat.

 ronggengan yang hebat


aku buat penilaian sendiri, kawan datang dan pergi, pengalaman bersama mereka, stick dalam diri. aku cuba peroleh sebanyak mane yang mungkin. yang buruk yang baik. aku tapis dan absorb.

 empty train to rawang di belakang nun

mungkin saja yang baik untuk aku itu sebenarnya buruk, dan yang perit untuk aku itu adalah baik.