26 April 2010

Date Night


yea..title itu mengelirukan aku juga bukan stakat korang yang membaca mulalah ada mulut berkata-kata;

cik nah> isy...budak ni dah pandai dating malam-malam..
cik mah>pengaruh tv.tu lah..tgk citer omputeh memanjang..

a'ar cik nah, i memang suke tgk citer omputeh. meh lah join i skaki. cik nah & cik mah merupakan jiran aku yang paling huduh perilakunya.hhahaha..maghrib pon lekat kat rumah orang lagi.apeke..

23/4-tahun rimau
1.
jam menunjukkan jam 12 tengah hari . hari jumaat. tren ke kelana jaya sesak dengan orang macam ragam. duduk di tepi aku seorang makcik india, sudah tua, namun masih gagah bersendirian dalam tren menuju entah ke mana. di hadapan aku, dua orang pemuda berbangsa cina. cakap huha huha dalam dialek cina. skali skala yang berbaju putih 'i love mtv' itu mengenyitkan mata ke arah aku. dengan pantas aku pass kepada makcik india tadi. tersipu malu makcik india tu.huha. maka berputiklah cinta 1malaysia.

2.
tiktok..jam berdetik lama. jari berlumba-lumba menaip mesej. kelengtongkah? manakah? minda aku diasak bertubi-tubi.soalan2 bodo.adoiyai.....
tetiba....tada! tu dia..omg...dia wujud. aku tak mimpi. lama tak jumpa.. (T__T)
fizikalnya, dia wujud, berada di hadapan aku. baju hitam; aku tahu itu fav dia. rambut..cayalah..he hold to his word. to keep long hair. bole tahan package skali dengan janggot. hahaha..
emosi: happy happy ho ho
reaksi: kawal adrenalin baekkkk punya.

3.
sayang> nok tengok movie gapo?
b>ironman 2.
sayang> buat movie sendiri la b.
hahaha .. ironman 2 tak kuar lagi laa...dush2.
aku suggest date night lepas dekah2 tgk iklan movie tu. si dia stuju. aku on je.
kami pon terus menjengah ke warung pakcik janggot putih jual ayam kentaki..

4.
aku minat giler steve carell. dia adalah calon terbaik untuk jadi pakwe aku selepas mr bean. haha..turn out movie hilarious funny. bagoih untuk kaple yang dalam pemulihan.movie yang kau boleh tonton di rumah bersama spouse. for grown up only. secara ringkas, movie ni pasal a boring married couple come all da way from new jersey to manhattan , just wanna spend their evening with a good dinner but turned upside down. the husband wanted to have a new kickstart with the wife but hell, they got it at the end of the night. movie ni sangat best n ada la moral..haha

aku tak sangka ada aksi2 aku kategori sebagai adult picture-for married only.hehe..
sah sekarang ni aku MEMANG ada bad taste in choosing movie. entah macam mane aku boleh pilih movie ni aku tatau laa..maybe sebab steve carell sangat menggoda? hahaa...
tapi humor dalam movie nie 1jam stengah ni tak menghampakan.

scene curi bot..hahahahahaha
scene lari pakai bot atas kepala langgar pokok..hahahahah (da macam citer pirates of carr)
scene audi aku melekat ngan taxi..senagal giler...aku bole cam audi tu dengan tgk bontot audi tu je..audi aku...hancoq..heeeeeeee....
scene menyamar g restoran sambil tiru gaya org2 fashion daaa.... "sam-i-am"..bahahaa..
scene tarian eksotik bapak ayam... hahaha
scene "your home is here!! here!!" sambil penyangak tu tumbuk2 dadanya yang bertatu..hehe

walopon citer nie kureng manis ditonton di khalayak ramai, lantak aku laa...aku suka! cik nah n cik mah tak suke, bole balik!
si dia & aku ketawa cover2 dalam panggung....bahahahhaa...aku suka sebab dia ketawa. ketawa itu bagos untuk jantung. bikin jiwa muda selalu. tak perlu ketawa banyak sangat. nanti yahya marah.hehehe..

5.
aku buat movie sendiri.
lagi best.shoot sane shoot sini. len kali b plak posing macam mag elle.hahahaha
150 juta kali lagi best.huha.

6.
oooppssss. cinderella pon kena balik umah jugak.


sayang taip hadlimit itu ada manisnya jugak
b balas b paham semua tu

next station, terminal putra.

end~