29 March 2010

KUDA PUTIH

Seseorang yang aku amat amek berat datang ke Bandar dari singgahsana dengan menaiki kuda putihnya- semata mata nak bersua mata dengan aku. Itu kata nya. Kata aku? Sama lah tu..

Gosh..aku memang kempunan nak ketemu lagi dengan dia..dapat juga akhirnya.

Aku kata: “assalamualaikum”

Dia kata: “waalaikumusalam..”

Aku kata: “ lama tunggu?”

Dia kata: “ tak la baru jer..”

Aku kata: “ iyee?”

Dia kata: “ kata datang berdua?”

Aku kata: “ade kat sebelah..nampak?”

Hehehe celoteh dua insan.sikit je tak leh bagitau byk2.... aku rindu dia pon rindu..mata dia ‘cakap’ kat aku..tu pon blushing nak neok aku..alahai..sweetnya..

Maka kami berdua pon bergerak seiringan ke panggung.. dia nak sangat neok EKLD 2. Aku hadap je laa…citer melayu, kalau org melayu tak tgk siapa lagi ye dakk..umph..( aku: melayu pattani+acheh, dia: melayu+jepun+siam+korea+cina+kemboja+omputih) hahaha..

Sepanjang dalam panggung (hahaha) aku gelak neok rambot pelakon tu..da la cakap dialek cino..hampeh..hahaaha.ngap! .skali kena suap daa..terdiam aku. Erk! Hehe..tengkiu.. * blushing.

Abeh movie.. beta berdua pon berangkat la keluar…skali adew pameran furnishing umah daa..ok2..best2.. LG plasma idaman aku harga rm1499 .. boley ni. Aku pon beransur tgk katil la , lampu liplap la..mcm2 r.. keliling aku; couples yg dah kawen, ade anak, ada laki, ada bini, ada tok wan..aik tetiba adew aku n dia..hakhakhak..apa kejadah aku wat kat sini..dgn dia lak tu? Tak masok akai da.. free2 aku dapat title masa salesman offer bulan madu di tasik hempedu (Puncak, Indonesia) kat dia..

Salesman: “ni sapa bang?”

Dia kata: “ ow..isteri saya”

Aku kata dalam hati..backhand skali mau ka..? jatuh saham aku..bahahaha.. *blushing wink wink suke la tu

Aku heret dia blah dari tempat tuh..haisy..da la masa kat KL sentral ada owg jual bodban igt aku 22 tahun walhal bwu semalam (25th) aku 19 tahun..waaa…tua da aku nie..! ceyt!

keyelsissysissy

Aku nak secret recipe sebenarnye..takkan aku nak kopak duit dia..no no no..bukan cara aku cenggitu..foodcourt suria tersayang jugak la kami jengah..yup..ske tempat makan tu..da la bising, byk pilihan makanan, byk org, aku kan ske cuci mata..hakhak…

*so no secret recipe for me this year laa*

nana said: da org nak blanja eqah taknak plak..

aku said: oloooo

Pastu kami jalan2 nek keta unta..tadelah..jalan kaki. Tapi kalau adew unta ride- 4 sure aku nek..ala2 pdg pasir gtu..macam dalam cite Kingdom Of Heaven bahaha..waaa..borak2..sembang2..cakap2.. macam2 la sampai tak tertulis kat sini..

Da best part : dia jaga solat aku. *terharu

Tiba masa utk berpisah..ada jodoh ada masa ada aku ada dia.

Nie la bagos kalau kita berkawan @ bersahabat @ berteman @ bersama2 ; kita jaga dia, dia jaga kita.

Qinqin & Acap penah cakap:

kalau ko nak tahu dia boley buat kawan ngn ko, ko sendri rase dulu, bole ke tak ko kawan dgn dia? Amek berat pasal dia? Rasa tanggungjawab terhadap dia? Kalau diri kau mampu jawab persoalan tu semua dengan cemerlang..then u mmg boley kawan baik dengan dia.

Am i? Yes!

And as for you my dearest, r u up for it too? Answer me when you've done with yours. Saya sedang bersikap kejam. Maaf ya sayang. oh ya, saya sayang anda. and i don't have any game plan baby. just go with the flow.